Wilt u energie besparen, verwarming strak wegwerken in uw interieur en sneller uw huis opwarmen? Dan is infrarood verwarming beslist iets voor u.

Wat is infraroodverwarming?
Door elektriciteit om te zetten in langgolvige infrarood-warmtestraling, wordt de warmte direct verspreid door de ruimte en in objecten en materie in die ruimte. Deze warmte is te vergelijken met het warme, fijne gevoel van zonnestralen.
Waarom zou ik infraroodverwarming aanschaffen?
Naast de mogelijkheden voor het inrichten, verwarmt het een ruimte ook goedkoper en sneller dan een traditionele radiator. Een traditionele radiator moet alle lucht in de ruimte verwarmen, voordat de ruimte warmer aanvoelt. Bij het aanzetten van infrarood verwarming voel je meteen de warmte, doordat je gelijk de warmtestralen voelt. De verwarming verdwijnt vooral in materie en daardoor zijn bijvoorbeeld de wanden en vloeren altijd warm en droog. Bij een radiator blijft de warmte vooral in de lucht hangen, de warmte is bij het openzetten van een raam of deur dan ook snel weg. Met infrarood verwarming gebeurt dit niet, doordat de warmte in materie en objecten zit, niet in de lucht.
Hoeveel zou dit mij besparen?
Stel uw woonkamer is 10 m² en u wilt de ruimte verwarmen tot 20 graden. Dit zou dus 650 watt kosten. Bij een kostprijs van € 0,21 per kWh is dit € 0,1365 per uur. U moet ervan uitgaan dat het paneel bijna nooit vol vermogen hoeft te verbruiken, omdat de warmte beter in de ruimte blijft hangen en slimmer de ruimte verwarmt. Hoeveel u bespaart kunt u berekenen door het verbruik van uw radiator (in gas) te vergelijken met het verbruik van de infrarood verwarming. Deze kunt u vinden in onderstaande tabel.
Wilt u graag meer weten over infrarood verwarming? Neem dan contact op met of bel naar 088 4009 600