Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen een open en gesloten CV ketel?

    Een open CV ketel maakt gebruik van de lucht uit het vertrek waar deze is geïnstalleerd, er moet in deze ruimte dus voldoende ventilatie zijn. Een installatie met afgesloten systeem is meer gebruikelijk en ook veiliger. Bij beide soorten worden de verbrande gassen naar buiten afgevoerd.

  • Wat is het verschil tussen soloketel of een combi uitvoering?

    De soloketel word ook wel een conventionele ketel genoemd. Deze verwarmt alleen het water voor de centrale verwarming. Voor verwarming én water uit de kraan of douche is een aparte boiler nodig of een combiketel. Combiketels hebben al een boiler en dragen bij aan uw gemak en ruimtebesparing en zijn o.a. verkrijgbaar in de HR ketel uitvoering (hoog rendement).

  • Wat is een HR ketel?

    Door de stijgende energieprijzen van de laatste tientallen jaren is het rendement van een CV ketel steeds belangrijker geworden. Onder rendement wordt verstaan het percentage energie (gas) dat wordt omgezet in nuttige warmte, en geeft zo aan hoe zuinig een ketel is.

  • Wat zijn de voordelen van een HR ketel?

    Het aanschaffen van een HR ketel levert vele voordelen op. De ketels hebben niet alleen een uitstekende rendement (denk hierbij aan 107%) maar leveren ook CO2 besparing op. En dit is erg gunstig voor het milieu! Het hoge rendement is mogelijk doordat de HR variant niet alleen gas gebruikt maar ook restwarmte. En dit betekent weer een financieel voordeel voor jou!

  • Wat is een warmtepomp en welke verschillende types zijn er beschikbaar?

    Bekijk op onze website het artikel over warmtepompen.

  • Hoe vind ik direct de perfecte ketel?

    Je ontvangt direct een prijsindicatie van de ketel na het beantwoorden van een paar korte vragen via onze Ketelkiezer . Wij ontvangen vervolgens een bericht dat je de Ketelkiezer heeft ingevuld waarna wij contact met je op zullen nemen voor het inplannen van een afspraak op de desbetreffende locatie om kosteloos een inspectie uit te voeren. Tijdens de inspectie zullen we een nauwkeurige indicatie geven over de kosten van de installatie en welke ketel het beste aansluit op basis van jouw wensen. Hierna streven wij ernaar je binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte, maken we een afspraak om de ketel te komen plaatsen.

  • Ik ben op zoek naar een CV ketel voor thuis. Ben ik dan bij jullie aan het juiste adres?

    Jazeker! Gericht op comfort installeren wij alleen duurzame CV ketels en werken wij uitsluitend met gecertificeerde installatie monteurs. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je een efficiënte, duurzame, comfortabele en goed werkende CV ketel heeft.

  • Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een CV ketel?

    Bekijk op onze website het artikel welke factoren een belangrijke rol spelen bij het aanschaffen van een CV ketel.

  • Ik wil graag een CV ketel aanschaffen. Hoe ziet jullie werkwijze eruit ?

    Nadat wij jou aanvraag hebben ontvangen via het contact formulier of de vragen van de Ketelkiezer heeft ingevuld, maken wij een afspraak met jou om je woning of bedrijfspand te komen bekijken op een dag die jou schikt. Tijdens de inspectie, die we kosteloos uitvoeren, zullen we een nauwkeurige indicatie geven over de kosten van de installatie en welke CV ketel het beste aansluit op basis van jouw wensen. Hierna streven wij ernaar je binnen 2 weken te voorzien van een passende offerte. Nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte, maken we een afspraak om de CV ketel te komen plaatsen.

  • Wanneer wordt de CV ketel geplaatst nadat ik akkoord heb gegeven op de offerte?

    Nadat je akkoord hebt gegeven op de offerte, zullen wij de CV ketel voor je bestellen bij onze leverancier. Zodra de leverdatum bekend is, brengen wij je hiervan op de hoogte. Ons streven is om het CV ketel binnen 6 weken bij je te installeren vanaf het moment dat je akkoord hebt gegeven op de uitgebrachte offerte.

  • Hoe kan ik het beste energie besparen?

    Bekijk de tips op onze website hoe u het beste energie kunt besparen.

  • Welke soorten verwarmingsketels bieden jullie aan?

    Tegenwoordig zijn er verschillende soorten ketels, te onderscheiden aan het rendement. Deze kunnen in het algemeen verdeeld worden in drie categorieën, namelijk HR-, VR- en Hre-ketel.

  • Welke merken CV ketels bieden jullie aan?

    Wij installeren voornamelijk de volgende merken: Nefit, Vaillant, Remeha en Intergas. Indien gewenst kunnen wij jou, na overleg, ook andere A-merken aanbieden.

  • Waar moet ik op letten m.b.t. veiligheid ?

    Lees meer over veiligheid op onze website

  • Waar kan ik garantie op krijgen?

    Je krijgt bij ons vanzelfsprekend garantie van één jaar op de montage en een garantietermijn van 3 tot 5 jaar op onze ketels, afhankelijk van het merk en type van de ketel dat geïnstalleerd is en mits de installatie periodiek wordt onderhouden. Bij ons houdt de garantie van ketels in dat je wél moet betalen voor de monteur die hiervoor moet langskomen. Mocht jouw ketel defect zijn, dan wordt de ketel natuurlijk kosteloos vergoed, maar je betaalt wel het arbeidsloon van de monteur die het verwarmingssysteem komt maken en/of vervangen.

  • Waar kan ik terecht voor garantie?

    Voor garantie kun je bij ons terecht. Wij zullen je helpen om uw verwarmingssysteem zo snel mogelijk weer in orde te maken.

  • Ik heb een probleem met mijn ketel, hoe kan ik een afspraak maken?

    Via ons contact formulier op de website kun je een bericht achterlaten. We zullen vervolgens spoedig met je contact opnemen om een afspraak te maken.

  • Hoe gaat de installatie van een CV ketel in z’n werk?
    1. Overleg plaatsing cv-ketel
    2. Verwijderen oude cv-ketel
    3. Plaatsen nieuwe cv-ketel
    4. Eventueel vervangen van alle kranen onder de ketel en het expansievat
    5. Inregelen en afstellen van de cv-ketel
    6. Eventueel verplaatsen tapkraan om het vullen te vereenvoudigen
    7. Thermostaat plaatsen
    8. De ruimte opruimen en netjes achterlaten
    9. Proefdraaien van het systeem
  • Waar moet ik opletten als de monteur langskomt?

    Het is voor ons prettig als bepaalde details van te voren bekend zijn. Een voorbeeld hiervan is de bereikbaarheid van jouw woning. Is je woning niet gemakkelijk te bereiken met een auto of bevindt de woning zich op de vijfde etage? Dan is dat handig voor ons om op voorhand te weten. Geef dit daarom ook direct door voordat de afspraak is gemaakt.

  • Kan ik mijn installatie afspraak annuleren?

    Ja, dat kan. Tot 48 uur van te voren kun je de installatie kosteloos annuleren en bij ons een nieuwe afspraak maken.

  • Ik wil mijn afspraak wijzigen, hoe kan ik dit doen?

    Neem telefonisch contact op met onze klantenservice onder telefoonnummer 088 4009 600 of stuur ons een e-mail naar info@roveco.nl

  • Wat gebeurt er met mijn oude ketel als ik deze bij jullie laat vervangen voor een nieuwe ketel?

    De keuze ligt volledig bij jou. De oude ketel kan kosteloos worden meegenomen door onze monteur. Je mag hem natuurlijk ook zelf houden en/of weggooien als je dat liever wilt.

  • Is het mogelijk de bestelde ketel te ruilen of te retourneren nadat de installatie heeft plaatsgevonden?

    Nee. Na de installatie van de door jou bestelde ketel is het niet meer mogelijk om deze te ruilen of te retourneren.

  • Hoe moet ik mijn ketel bijvullen?

    Als je ketel inderdaad moet worden bijgevuld, doe dan het volgende: trek de stekker weer uit de ketel. Schroef vervolgens een vulslang op de kraan. Draai nu de kraan een klein beetje open, totdat de hele slang met water is gevuld. Sluit het uiteinde van de vulslang aan de op de CV ketel. Draai vervolgens de vulkraan van de CV-installatie open. Kijk nu wat er met de manometer gebeurt. Sluit de vulkraan zodra de wijzer het juiste niveau (groene gebied) aangeeft. Als dit gelukt is, doe dan de ketel weer aan. Laat deze 10 minuten lopen en ontlucht daarna weer het hele systeem. Herhaal dus het bovenstaande proces (ontluchten) nogmaals.

    Volg het stappenplan hieronder voor het bijvullen van uw verwarmingsketel.

    1. Draai de kamerthermostaat naar beneden.
    2. Wacht tot de ketelthermostaat onder de 40 graden staat.
    3. Haal de ketel van de stroom.
    4. Verbindt een vulslang aan de waterkraan.
    5. Vul de slang tot hier geen lucht meer bij kan.
    6. Sluit de waterkraan
    7. Sluit de vulslang vervolgens aan op de vulkraan.
    8. Open de waterkraan
    9. Draai de vulkraan een kwartslag open
    10. Bij een druk van 1.5 tot 2.0 bar kunnen beide kranen weer dicht.
    11. Ontlucht de radiatoren
    12. Vul eventueel weer bij.
    13. Steek de stekker in het stopcontact.
    14. Zet de thermostaat weer omhoog.
  • Hoe kan ik het beste mijn CV ketel schoonmaken?

    Veel klanten vragen ons hoe zij het beste hun CV ketel kunnen schoonmaken; welke producten zij voor het onderhoud moeten gebruiken, en welke onderdelen zij minimaal moeten schoonmaken. Het antwoord op deze vragen is heel simpel. In principe mag je thuis alleen maar de mantel van de verwarmingsinstallatie schoonmaken met een vochtige doek. Het beste is om hiervoor alleen gebruik te maken van schoon water, een eventueel standaard reinigingsmiddel is ook toegestaan. Voor het schoonmaken van onderdelen aan de binnenzijde van de CV ketel dien je periodiek een afspraak te maken met een monteur of loodgieter, bijvoorbeeld middels een onderhoudscontract.

  • Hoe moet ik een verwarming ontluchten?

    Naast het bijvullen van de CV ketel, kan ook het ontluchten van de radiatoren bijdragen aan de optimale werking van uw verwarmingsinstallatie. Het ontluchten van de radiatoren is niet heel ingewikkeld. Belangrijk is dat je hiervoor begint bij de laagst gelegen radiator, en daarna langzaam naar boven werkt. In principe geldt dat je begint bij de radiator die het verst van de ketel afstaat. Ten tweede dien je altijd te werken met een radiatorsleuteltje, om beschadigingen aan de installatie te voorkomen. Tot slot raden wij aan om na het ontluchten te kijken of je de CV ketel nog moet bijvullen, een verlies aan luchtbellen kan de waterdruk doen zakken.

  • Hoe kan ik mijn verwarmingssysteem het beste afstellen?

    Wat onze klanten vaak niet weten, is dat het afstellen van een verwarmingssysteem tevens eigenhandig kan worden gedaan. Deze vorm van onderhoud zorgt voor een vermindering van het energieverbruik, voorkomt verkalking en daardoor hoge kosten aan onnodig onderhoud. Met name bij combiketels komt het voor dat mensen de installatie afstellen op tachtig graden, dit hoeft helemaal niet. Met een warmte tussen de 65 en 75 graden werkt uw Cv-ketel optimaal. Zorg ervoor dat tijdens het afstellen de temperatuur niet onder de 60 graden zakt. Je hebt dan kans op het ontstaan van de legionellabacterie, dit moet je absoluut voorkomen om niet jouw gezondheid in gevaar te brengen.

  • Hoe hoog moet de waterdruk (in bar) zijn in mijn CV ketel?

    Om ervoor te zorgen dat de CV installatie goed functioneert en om een storing te voorkomen is een juiste waterdruk van belang. De waterdruk moet ongeveer tussen de 1,5 en 2 bar zitten. Als de druk te laag is dan moet je water bijvullen. Om dit te doen zet je eerst de ketel uit, vervolgens laat je deze afkoelen. Sluit de vulslang aan op de CV installatie via het vulpunt en draai deze wat open zodat de slang wordt gevuld met water. Sluit hierna de slang aan op een waterkraan en draai het vulpunt helemaal open. Draai ook de waterkraan open en wacht tot er weer genoeg druk op de installatie zit. Draai beide kranen dicht en verwijder de slang. Ontlucht hierna de radiatoren en de CV ketel. Blijft de waterdruk laag? Dan is wellicht je expansievat aan vernieuwing toe.

  • Doen jullie ook onderhoud van ketels?

    Ja. Zie meer informatie over onderhoud op onze website.

  • Hebben jullie ook een onderhoudscontract?

    Na de installatie ontvang je van ons een vrijblijvend onderhoudscontract. Je kiest uiteraard zelf óf je gebruik maakt van ons onderhoudscontract. Wij raden je wel aan om in ieder geval het verwarmingssysteem jaarlijks te laten onderhouden.

  • Wanneer moet ik onderhoud laten uitvoeren?

    Wij voeren één keer per jaar onderhoud uit om te garanderen dat jouw ketel goed blijft functioneren. Direct na een installatie van een ketel, ontvang je van ons een logboek en het onderhoudsplan. In het logboek staan alle gegevens vermeld over de geplaatste ketel. Deze gegevens heb je nodig indien je gebruik wilt maken van onze onderhoud service en voor iedere installateur die onderhoud of eventuele reparaties pleegt aan de geïnstalleerde ketel.

  • Waar (in welke ruimtes) moet de monteur bij kunnen?

    De ruimte waar de ketel zich bevindt.

  • Kan ik mijn onderhoudsbeurt annuleren?

    Ja, dat kan. Tot 48 uur van te voren kun je de onderhoudsbeurt kosteloos annuleren en bij ons een nieuwe afspraak maken.

  • Wat is de levensduur van een CV ketel en wanneer is deze aan vervanging toe?

    De levensduur van een CV ketel is gemiddeld 12  jaar. Hierbij is het uiterst belangrijk dat u jaarlijks onderhoud laat uitvoeren om dit te verwerkelijken. Wij adviseren je om de CV ketel na 12 jaar te vervangen.

  • Wat zijn redenen om mijn verwarmingsketel te vervangen?

    Hoewel de meeste ketels worden vervangen vanwege de hoge onderhoudskosten door slijtage, zijn er verschillende andere redenen voor het vervangen van jouw verwarmingsketel.

    • Je kunt besparen op stookkosten
    • Het rendement verhogen
    • Je wooncomfort verbeteren
    • De vraagprijs van je woning verhogen
  • Ik ben op zoek naar een CV ketel voor een bedrijfsruimte. Biedt Roveco deze ketels ook aan?

    Ja. Zie onze website voor zakelijke klanten.

  • Welke oplossingen bieden jullie aan voor woningbouwverenigingen?

    Bekijk onze oplossingen op de zakelijke website

  • Wat doen jullie aan montage en renovatie voor specifiek de zakelijke markt?

    Voor een project inspecteren wij altijd de ruimte, zodat wij een uitgebreid advies kunnen geven en onze expertise kunnen delen, wat leidt tot een beter resultaat. In overleg bekijken wij de mogelijkheden en stellen wij ambitieuze doelstellingen op. Door montage en renovatie zorgen wij uiteindelijk dat de installatie netjes en veilig wordt opgeleverd voor verwarmingen en rookgasafvoeren. Daarnaast voeren we ook onderhoud uit. Leer er meer over op onze zakelijke website

  • Hoe gaat een visuele- of video inspectie van verwarmingen en rookgasafvoeren in z’n werk?

    Bekijk onze inspecties op de zakelijke website.

  • Waar kan ik meer informatie vinden over onderhoud van CV ketels voor het zakelijke segment?

    Bekijk onze zakelijke website

  • Waar kan ik meer informatie vinden over onderhoud van rookgasafvoeren voor het zakelijke segment?

    Bekijk onze zakelijke website

  • Is de installatie van de ketel bij de prijs inbegrepen?

    Ja. Wij hanteren een all-inclusive prijs en verzekeren je ervan dat er achteraf nooit extra kosten bijkomen.

  • Wanneer moet ik betalen?

    Ongeveer een week na de installatie van de ketel ontvang je van ons, per email, een factuur. Deze dient binnen maximaal 30 dagen te worden voldaan.

  • Worden er niet thuis tarieven gehanteerd?

    Nee, tenzij het vaker voorkomt dat we je niet thuis aantreffen, zullen we niet thuis tarieven hanteren.

  • Zitten er kosten aan het bezoek vast voor inspectie?

    Nee. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. Wij maken met jou een afspraak om de woning te komen bekijken. Tijdens de inspectie kunnen we aangeven wat de installatie globaal kan kosten en welke ketel perfect op jouw wensen aansluit. Zodra je akkoord gaat met de offerte, maken we een afspraak om de cv ketel te komen installeren.

  • Hoe kan ik Roveco bereiken voor mijn vraag of klacht?

    Neem telefonisch contact op met onze klantenservice onder telefoonnummer 088 4009 600 of stuur ons een e-mail naar info@roveco.nl

  • Wat kan ik van Roveco verwachten?

    Als ketel-installateur van hoogwaardige verwarmingssystemen zoeken wij altijd de beste oplossing voor uw situatie en wensen. Hiermee zorgen wij dat je alles uit jezelf kan halen via een gezond binnenklimaat. Wij geven je twee garanties; wij werken alleen met gecertificeerde monteurs en installeren alleen duurzame verwarmingssystemen. Wij stellen hoge eisen aan onze experts en onze fabrikanten, zodat je zeker bent van een efficiënt en goed functionerend verwarmingssysteem, mits regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd.